Moloz Taşıma

Moloz Taşıma

Moloz: Toprak ve kireçle karışık taş kırıntıları ile inşaat atıklarına denir. Sözlükteki moloz anlamından da anlaşılacağı gibi, yapıdan çıkan sıkıştırılamaz bir madde gibi görünüyoruz.  Moloz taşıma çöp kamyonu atıkları ile karıştırılabilir veya damperli kamyon ile taşınabilir. Yoğun nüfuslu alanlarda, toplama işlemi inşaat makineleri tarafından desteklenmektedir.

Kamyon Ve Çöp Arabaları İle Taşımanın Zararları

Hem damperli kamyonlarda hem de çöp kutularında toplamanın birçok dezavantajı vardır. Atıkların geri dönüşüm kutusuna taşınmasından kaynaklanan hasarlar: Kalıntı sıkıştırılamaz, sert bir malzemedir. Arka yükleme hunisi, arka silindirik oluktaki atıkları sıkıştırır ve yukarı çeker. Bu atıkları çöple birlikte bertaraf ederken

  • Arka bölmedeki koltuk deforme olur ve çabuk aşınır.
  • Gergi bıçağı (bıçak) deforme olmuş.
  • Kayar kama (Kestamid olarak da bilinir) hasar görebilir. Bu, yan raylarda aşınmaya, deformasyona ve açıklıklara neden olabilir. 

Yükleme çoğunlukla manuel’dir. İnşaat atıkları genellikle torbalarda paketlenir. Ancak bu torbaların ağırlığı nedeniyle yükleme sırasında güvenli olmayan iş kazaları meydana gelebilmektedir. Enkaz üretildikten sonra ciddi çevre kirliliğine neden olur. Bundan sonra, daha fazla temizlik gereklidir. Enkazı manuel olarak yüklemek çok uzun sürüyor. Bu durumda damperli kamyonun yüklenmesi için uzun süre beklemesi gerekecektir.

İnşaat Makineleri İle Moloz Toplamak

Günümüzde çöp toplama ve nakil işlemi sisteme bağlanmıştır. Bu nedenle, moloz taşıma işleminde önlemler alınması bir gereklilik haline gelmiştir. Avrupa'da moloz işi başka bir alan haline geldi. Avrupa ülkeleri bu atıkları çevresel faktörleri ve mevcut araçların ömrünü dikkate alarak tek tek toplamaktadır. Moloz taşıma sorununa çift kollu taşıma sistemi ile çözüm bulundu. Bu, toplanan atığın çevresel etkisini azalttı ve bu atığın herhangi bir görsel etki olmadan alandan hızla uzaklaştırılmasını sağladı.

Çift Kollu Taşıma Vinci

Forklift bir sürücü tarafından çalıştırılabilir. 20-30 konteyner ile çalışabilme özelliğine sahiptir. Konteynerin yükleme süresi atık sahibi tarafından yüklendiği için çok kısadır. Yetkisiz kişilerce atık taşımaktan ve şehre plansız boşaltmaktan kaçınmanız gerekir. Sabit bir oranda çöp toplayarak topluma gelir sağlar. Gerekirse konteyner sayısını kolayca artırabilirsiniz.

Moloz Taşıma Hattı Nedir Ve Ücretsiz Midir?

Belediye tarafından ruhsat verilmiş bir taşeron tarafından moloz taşıma yapan bir telefon numarasıdır. Enkazı yüklemek için gereken kişi sayısına ve taşınan enkaz miktarına bağlı olarak bir kamyon veya kamyonet talep etmek için bu numaraları arayabilirsiniz.  

Moloz taşıma hattı ücretlidir. Ancak bu ücret normal nakliye ücretlerine göre çok düşük. Toplum tarafından onaylanmıştır ve temel amacı çevre ve insan sağlığını korumaktır. Yani halkımızın inşaat atıkları sokak ortasına ya da çöp kutusuna atılmaması için hizmet çok uygun fiyata sunuluyor. Moloz taşıma için 0532 775 86 19 numaradan firmamıza ulaşım sağlayabilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

hemen ara